Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 4 juli, 2020 - 10:21Uppdaterad: måndag, 6 juli, 2020 - 16:18
  • En person som först urinerade på stan och sedan gick bärsärk i polisens fyllecell misstänks för ordningsförseelse och lindrig skadegörelse. Arkivfoto.

Urinerade på stan – greps av polis

Under natten till lördag grep polisen två personer på basen av polislagen.

Polisen påträffade en person som urinerade på en gång- och cykelbana vid Torggatan i Mariehamn varpå hen delgavs en ordningsbot misstänkt för ordningsförseelse. Personen greps senare på basen av polislagen eftersom hen vägrat lyda polisens order om att lämna Mariehamns centrum. I polisens fyllecell söndrade personen madrassen och ställde till med en mindre översvämning och misstänks därför också för lindrig skadegörelse. 

Polisen grep ytterligare en person på basen av polislagen efter en anmälan via alarmcentralen om en person som brukat sådana mängder rusmedel att man var orolig för hens hälsa.

 "Personen kunde påträffas, och greps på basen av polislagen för att skydda dennes hälsa", skriver polisen i ett utskick.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »