Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 9 februari, 2024 - 18:20Uppdaterad: fredag, 9 februari, 2024 - 18:20

“Ur alla haverier kan det komma något positivt” – FNU:s ordförande om initierade granskningen

En modell för hur politikerna ska jobba i framtiden. Det är slutprodukten som finans- och näringsutskottet vill se med den oberoende granskning gällande hela beslutsgången i kortruttsprojektet som utskottet initierat. 

– Granskningen är inte för att sätta dit någon eller hitta enskilda syndabockar. Det handlar mer om att man ska se till att något liknande inte händer i framtiden, säger utskottets ordförande John Holmberg (Lib). 

Han säger att det ur alla haverier ofta kommer något positivt. 
– Granskningen kan vara en av de sakerna. Att man hittar modeller för hur man arbetar i framtiden och att man kan titta flera mandatperioder framåt och tryggt veta att man är på rätt linje, säger John Holmberg. 

Vem som ska genomföra granskningen är ännu oklart men att det inte nödvändigtvis behöver vara någon utanför Åland. 
– Det finns lokala krafter som besitter den kompetens som behövs för det här uppdraget. Det viktiga är att det inte är vi politiker som gör det, då blir det ingen trovärdighet i det hela, säger John Holmberg.      

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »