Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 3 december, 2018 - 05:41Uppdaterad: måndag, 3 december, 2018 - 06:11
  • Erica Boman på Högskolan på Åland. Foto: Martina Eriksson.

Uppskattat projekt kan få fortsättning

Högskolan på Ålands projekt Främjande av psykisk hälsa bland äldre på Åland, kan få en fortsättning efter årsskiftet i Folkhälsan på Ålands regi.

I Ålands Radios seniormagasin 70-plus uttrycker idag Inger Hagström, som för ÅHS jobbar med Hälsofrämjande hembesök till äldre, oro för att projektet tar slut vid årsskiftet.

- Jag har slussat många av mina klienter vidare till projektet, det känns som en stor förlust om inte den verksamheten får fortsätta, säger Inger Hagström.

Projektledare för Främjande av psykisk hälsa bland äldre på Åland är Erika Boman, överlärare på Högskolan på Åland. Hon berättar att en ansökan om Paf-medel för projektet har skrivits och om ansökan beviljas så fortsätter projektet i februari hos Folkhälsan.

- Sedan blir det upp till Folkhälsan att se över hur den verksamheten i framtiden kommer att se ut, säger Erika Boman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »