Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 april, 2020 - 16:12Uppdaterad: onsdag, 15 april, 2020 - 18:02
  • Uppsägningarna för de 480 ombordanställda på rederiets svenskflaggade fartyg står fast. Pressbild.

Uppsägningar kvarstår för anställda vid m/s Eckerö

Rederi AB Eckerös besked om att säga upp drygt 300 av det svenska sjöfacket Sekos medlemmar, och totalt omkring 480 ombordanställda från rederiets svenskflaggade fartyg, står fast. Detta trots den svenska regeringens besked igår om att lätta reglerna för korttidspermitteringar, så att företag kan minska arbetstiden för anställda med upp till 80 procent, där staten ska stå för den största delen av kostnaden.
   Björn Blomqvist, VD på Eckerö Linjen säger sig vara tacksam för alla förbättringar som den svenska staten kan erbjuda, men menar att den grundläggande analysen kring behovet av att gå vidare med uppsägningarna inte förändras. Enligt honom kvarstår fortfarande en alltför stor del av lönekostnaderna för bolaget. Eckerölinjen ställer in all trafik med m/s Eckerö till och med den 15 juni. Totalt berörs 161 personer på M/S Eckerö. Målsättningen är att så snart som möjligt kunna dra tillbaka uppsägningarna och starta upp trafiken igen, enligt Blomqvist.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »