Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 november, 2022 - 22:00Uppdaterad: onsdag, 23 november, 2022 - 22:00
  • Ålands näringsliv anordnade boksluts- och skattedagen.
  • Maud Wickström från tullen var en av föreläsarna. Foto: Dan Sjöblom.

Uppmärksammade regler kring distansarbete

Under pandemin blev distansarbete en allt vanligare arbetsform. Men det gäller att hålla koll på vilka regler som gäller om man bor på Åland och jobbar på distans för en utländsk arbetsgivare.

Ålands näringsliv höll igår den årligt återkommande boksluts- och skattedagen på Alandica och där informerades bland annat om aktuella regler och frågor kring distansarbete.
- Det har inte ändrat något i lagar eller förfarandesätt men de har blivit tydligare och vi har blivit bättre på att förklara hur det går till då fler frågar om det, säger Emmelie Björkman på skattebyrån.

Hon säger att frågor kring distansarbete med utländsk arbetsgivare var många under pandemin.
- Det har lugnat ner sig lite nu men under pandemin var det många som tog kontakt med oss gällande sådana frågor, säger Emmelie Björkman.

Förutom regler och aktuella frågor kring distansarbete lyftes frågor kring skattelagstiftning och tulldeklarationer över skattegränsen för personer som jobbar med ekonomi och redovisning under boksluts- och skattedagen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »