Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 september, 2022 - 11:52Uppdaterad: tisdag, 20 september, 2022 - 12:36
  • Åtgärdsuppmaningar röstades ner.

Uppmaningar kring elhybridfärjan röstades ned

De två förslag på åtgärdsuppmaningar som lagts med anledning av elhybridfärjan och domstolsprocessen kring den röstades ned av majoriteten i lagtinget igår.

Liberalerna ville att lagtinget skulle uppmana landskapsregeringen att "upphöra med att egenmäktigt och utan lagtingets medverkan och godkännande fatta beslut som både har betydande ekonomiska konsekvenser och skadar landskapsregeringens anseende som myndighet".

De liberala och socialdemokratiska ledamöterna röstade för att uppmaningen skulle ges, medan de moderata ledamöterna avstod vid omröstningen.

Åländsk demokratis Stephan Toivonen, understödd av Anders Eriksson (ÅF), hade ett annat förslag på åtgärdsuppmaning.
Han ville att landskapsregeringen och tidigare ansvariga framöver ska verka gemensamt för att skadeståndet skall bli så lågt som möjligt. Endast Stephan Toivonen själv röstade för sitt förslag. De liberala, socialdemokratiska och moderata ledamöterna avstod från att rösta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »