Publicerad: måndag, 30 oktober, 2017 - 06:41Uppdaterad: måndag, 30 oktober, 2017 - 08:51
  • Det blir flera inställda avgångar för m/s Eckerö i dag. Pressbild.

Uppdaterad: Inställda färjor även i dag

Färjtrafiken har påverkats av det hårda vädret.

Från och med klockan 15.00 i går ställde Eckerölinjen in m/s Eckerös avgångar, och även dagens avgångar klockan 08.30 från Eckerö, 10.00 från Grisslehamn och 13.30 från Eckerö är inställda. Planen är att börja trafikera enligt ordinarie turlista igen med start klockan 15.00 från Grisslehamn.

Viking Line ställde in 14.45-avgången från Kapellskär i går och 18.30-turen från Mariehamn. Natten till måndagen har också Viking Lines fartyg låtit bli att gå in i Långnäs på grund av blåsten.

Strömavbrott har också uppstått eftersom träd fallit över ellinjerna på olika ställen. I lördags drabbades delar av Lemland av strömavbrott och i går delar av Geta, Finström och Föglö, enligt information på Ålands elandelslags hemsida.

Sjöräddningen rapporterar om en segelbåt som slet sig under gårdagen. Med hjälp av vattenskotern tog sig sjöräddarna ut till segelbåten som de sedan kunde bogsera till en mer skyddad hamn i närheten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »