Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 december, 2017 - 10:18Uppdaterad: fredag, 22 december, 2017 - 16:58
  • Ålandskompostens bygglov för en komposteringshall upphävs av ÅFD. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Uppdaterad: ÅFD upphäver kompostbygglov

Ålands förvaltningsdomstol upphävde idag Ålandskompostens bygglov att bygga en komposteringshall.

Beslutet grundar sig på att grannarna, som lämnat in besvär, borde hörts innan bygglov gavs samt att nämnden borde ha prövat om det fanns förutsättningar att bevilja bygglov trots att planläggningsbehov förelåg. Mikael Wennström, ordförande för Sunds byggnadstekniska nämnd, säger att han varken diskuterat med nämnden eller byggnadsinspektören som ska handlägga ärendet än och man har inte hunnit prata om att eventuellt överklaga beslutet.

- Vi har ett ordinarie möte i början av februari men det är inte omöjligt att det blir ett möte lite tidigare på grund av det här, säger Wennström.

Närings- och miljöminister Camilla Gunell vill inte kommentera förvaltningsdomstolens beslut i detta skede.

Bengt Karlsson, vd på Ålandskomposten, skriver i ett pressmeddelande att verksamheten fortgår och att anläggningen väntas stå klar inom mars månad.

Reporter: Emma Lindvall

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »