Publicerad: lördag, 15 augusti, 2020 - 09:04Uppdaterad: lördag, 15 augusti, 2020 - 10:40
  • "Oroväckande många grova rattfyllerier med mopeder", skriver polisen i ett pressmeddelande. Arkivbild: Malin Henriksson.

Ungdomar i mopedolycka misstänks för grovt rattfylleri

De två ungdomarna som i går fördes till sjukhus efter en mopedolycka i Finström misstänks för grovt rattfylleri. Under natten till lördag påträffade polisen ytterligare två berusade mopedister och polisen uppmanar föräldrar att diskutera alkohol och motorfordon med sina barn. 

Som Ålands Radio rapporterade om på fredagskvällen ägde en mopedolycka rum i Finström Ämnäs. Polisen uppger att de fick en anmälan om att två mopeder med berusade förare färdades från Godby mot Mariehamn och att de kort därefter fått in en anmälan om en trafikolycka. 

På olycksplatsen påträffades två personer som hade färdats med samma moped och som fördes till akuten för kontroll. Den andra mopeden hade enligt vittnesuppgifter lämnat platsen. 

 “Båda personer var berusade och eftersom oklarheter rådde så misstänks båda för grovt rattfylleri”, skriver polisen i ett pressmeddelande. 

Polisen fick in ytterligare en anmälan om en misstänkt rattfylleri med moped. Polisen påträffade mopedisten som färdades längs med Nya Godbyvägen i Jomala. Eftersom föraren hade ungefär 1,5 promille alkohol i blodet misstänks hen för grovt rattfylleri. 

I Jomala stoppade polisen en mopedbil vars förare blåste ungefär 1,3 promille och som också misstänks för grovt rattfylleri. 

Polisen uppmanar nu föräldrar att “diskuterar med sina ungdomar om alkoholförtäring och motorfordon”.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »