Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 maj, 2018 - 10:33Uppdaterad: onsdag, 14 april, 2021 - 11:19
  • Simon Holmström, Joanna Rengel, Sofia Lahtinen, Nina fellman, Linus Höglund och Dan Sundqvist. Foto: Eva Ringbom-Fonsell

Ungdomar diskuterar miljöförstöringens konsekvenser

Unga idag är den första generationen som på allvar får hantera miljöförstöringens konsekvenser. Med det som utgångspunkt ordnas därför den 18-20 augusti ett ungdomsmöte med deltagare från hela Norden och Östersjöområdet för att utforska och diskutera lösningar till FN:s globala utvecklingsmål och hållbar utveckling.

 Mötet väntas samla kring 70 ungdomar på Åland och tanken är att detta ska vara det första mötet bland många påföljande möten.

-Mötet heter ReGeneration 2030 och vi ska bli en gräsrotsrörelse mellan generationerna. Vi måste inkludera ungdomar på ett banbrytande sätt för att nå förändring och vi vill ställa krav, säger Simon Holmström, ordförande i styrkommittén för ReGeneration 2030.

Temat är fotavtrycket av vår konsumtion.

-Unga har ett annat förhållande till konsumtion än den nu makthavande generationen och unga går ofta i bräschen för nya lösningar. Vi är uppväxta med de här frågorna och de hänger över oss hela tiden, säger Linus Höglund som kommer att delta i mötet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »