Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 29 augusti, 2021 - 17:36Uppdaterad: måndag, 30 augusti, 2021 - 06:00
  • Bára Örk Melsted, ordförande för Regeneration 2030. Foto Nina Smeds
  • Bára Örk Melsted och kassör Simon Holmström öppnar sammankomsten. Foto Nina Smeds.

Unga involveras inte på riktigt

Beslutsfattare involverar bara ungdomar i beslutsfattande för syns skull.

Ungefär så sammanfattar Bára Örk Melsted situationen. Hon är ordförande för ungdomsrörelsen Regeneration 2030 som har sammankomst på Åland just nu. Temat är Rethinking the System, på svenska ungefär ”Tänk om systemet” och man vill stärka ungdomar i att bli goda ledare inom cirkulär ekonomi i framtiden.

- Det är väldigt trendigt nu att vilja involvera ungdomar i diskussioner, i politik och på ställen där beslut fattas, men bara för att kunna säga att man har unga i sitt team, säger Bára Örk Melsted.

Hon upplever att även om ungdomar får komma till tals, lyssnar man inte. En viktig del av Regeneration 2030: s verksamhet är att stärka ungdomar att bli goda ledare inom cirkulär ekonomi i framtiden.

- Även om den äldre generationen säger orden, gör de inte förändringarna. Vi vill ge unga verktyg att få till stånd förändringarna till ett hållbart samhälle, säger Bára Örk Melsted.
 

Regeneration 2030 pågår till och med tisdag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »