Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 februari, 2024 - 19:14Uppdaterad: tisdag, 27 februari, 2024 - 12:50

Ung resurs hjälper unga söka sommarjobb – så undviker du de vanligaste felen

I dagsläget ligger 126 sommarjobb ute på AMS och det är många ungdomar som vill ha hjälp att ta sig igenom sina första steg på arbetsmarknaden.

Janette Ekström på Ung Resurs säger att man behöver förstå sig på hur systemet fungerar när man söker jobb. 

– Också att skriva arbetsansökan och CV får vi frågor om. Man behöver inte heller inte tacka ja till ett jobb för att man sökt det. Det är bättre att söka många jobb och sedan tacka nej, säger Ekström. 

Hon tipsar också om att ringa eller att gå in på de arbetsplatser man sökt jobb hos för att presentera sig. Men det är inte bara de arbetssökande som kan behöva vägledning. 

– Ett tips till arbetsplatser är att bekräfta att man tagit emot ansökan och att meddela om personen inte fått jobbet. Det kan vara ganska skrämmande att söka jobb och att man då får svar tycker vi är viktigt, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »