Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 maj, 2024 - 08:00Uppdaterad: onsdag, 8 maj, 2024 - 09:33

Ung man dömdes till villkorligt fängelse för misshandel

En man i 20 års-åldern döms av Ålands tingsrätt till villkorligt fängelse för misshandel efter att vid två olika tillfällen slagit två olika män vid upprepade tillfällen. 

Lika för de båda fallen var att männen var på besök där den dömde och hans far bodde och att alkohol fanns med i bilden.  

Den först misshandeln ägde enligt tingsrättens dom rum i slutet av mars 2022. Mannen som var på besök har i tingsrätten uppgett att han inte minns händelsen på grund av berusning, men att han vaknat upp på sjukhuset och hade då skador på kroppen. 

Den andra misshandeln skedde i september samma år. Då var en annan man på besök hos den dömde och hans familj och även då var mannen som blev slagen berusad.  
Tingsrätten anser att det är bevisat att den unga mannen, som vid tiden för brotten inte fyllt 18 år, är skyldig till misshandel som ung förbrytare i båda fallen. Han döms till åtta månaders villkorligt fängelse och han ska även ersätta den ena mannen med 2 500 euro för sveda och värk. 

Tingsrätten behandlade även åtal mot de slagna männen för försök till misshandel och hemfridsbrott, men de förkastades. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »