Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 oktober, 2019 - 11:20Uppdaterad: fredag, 11 oktober, 2019 - 17:22

Ung man dömd för falsk angivelse

En man i 20 års-åldern har dömts till dagsböter för falsk angivelse och han ska dessutom betala målsägande 1.500 euro för lidande, det har tingsrätten kommit fram till.

Det var i april 2016 som mannen anmälde en då 16 årig pojke för att ha stulit hans bil. I domen går det att läsa att pojken hade fått nycklarna till bilen och gett sig iväg för att hämta en annan person. När pojken mötte polisen på vägen kom han underfund med att det bästa alternativet var att lämna bilen. Därefter promenerade pojken tillbaka och lämnade tillbaks bilnyckeln. Nästa gång som pojken fick höra om bilen var åtta månader senare då han var misstänkt för stöld av bilen och för att ha kört en bil som inte var besiktigad och som var avställd.

Vittnen hemma hos den åtalade mannen kunde berätta att pojken fått bilnyckeln och därför döms alltså mannen för falsk angivelse.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »