Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 16 oktober, 2021 - 19:25Uppdaterad: tisdag, 23 november, 2021 - 09:37
  • Dan Ferna. Foto: Martina Eriksson.

Undersökning inleder satsning på Mariehamn

Nu ska Mariehamns attraktionskraft höjas genom olika insatser. Insatserna görs med mål att vinna tävlingen Årets stadskärna 2024.

Vilka insatser som görs beror till stor del på vad en undersökning bland ålänningar och besökare visar. Undersökningen är i form av ett formulär som finns tillgängligt på City Mariehamns hemsida.

- Vi har inte pengar till allt men vi vill göra så mycket som möjligt, därför tänkte vi att vi låter alla på Åland och runt omkring tycka till om vad som är viktigast, säger Dan Ferna.
Mariehamns stad har fått 300.000 euro i bidrag av landskapsregeringen för satsningen att vinna tävlingen Årets stadskärna. Vart pengarna går avgörs till stor del av vad formulärsundersökningen visar. Mariehamns stad har även budgeterat 50.000 per år till investeringar inför tävlingen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »