Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 juni, 2020 - 14:05Uppdaterad: måndag, 15 juni, 2020 - 15:53
  • Statsminister Sanna Marin. Foto Statsrådets kansli.

Undantagstillståndet är över

Finland lämnar undantagstillståndet från och med tisdagen den 16 juni.  Statsminister Sanna Marin (SDP) gav besked att man lyssnat på experter och nu anser att det inte är motiverat att hålla landet i undantagstillstånd längre.

Statsministern framhåller ändå att smittofaran inte är över. Hon betonar att det fortfarande är viktigt att hålla avstånd och vara noga med hygienen.

-Det är en glädjens dag. Finland har tillräckliga resurser att stävja smittspridningen och behöver inte längre ta hjälp av beredskapslagen, säger justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP). På onsdag fattar man beslut om besöksförbuden på äldreboenden och begränsningar för offentliga evenemang med publik.

Det förekommer fortfarande nya fall av coronasmitta i landet och de begränsningar som införts för bland annat restauranger är kvar tills man har utvärderat situationen. På onsdag fattar man beslut om besöksförbuden på äldreboenden och begränsningar för offentliga evenemang med publik.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »