• Terese Flöjt jobbar med stadens sponsorpolicy. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru
Terese Flöjt intervjuas av Bengt Hannus
Publicerad: måndag, 13 november, 2017 - 13:20, uppdaterad: måndag, 13 november, 2017 - 15:28

Tydligare sponsorpolicy i Mariehamn

-Vi arbetar med att ta fram en sponsorpolicy och vill tydliggöra den ömsesidiga nyttan av ett avtal. Det säger Terese Flöjt som ansvarar för stadens sponsoravtal. Enligt henne blir det inga stora förändringar men hon betonar att den som är sponsor bör kunna räkna hem investeringen på något sätt.

Frågan om sponsring lär leda till en politisk debatt dels för att en motion lämnats till stadsfullmäktige med krav på en transparent sponsorpolicy och dels för att

Rockoff-arrangören Dennis Jansson i en insändare i fredags uttryckt sin besvikelse över att staden inte längre ger festivalen finansiellt stöd.

-I år var första gången Rockoff inte fick kontanter men fortsättningsvis använda torget hyresfritt, säger Terese Flöjt. Enligt henne är det värt över 12.000 euro enligt de taxor stadsfullmäktige slagit fast.

Fler Nyheter

Ålandsvägens ombyggnad inleds nästa vecka

Den andra etappen av Ålandsvägens ombyggnad inleds den 24:e januari och beräknas vara slutförd den 22:a november. Idag undertecknades entreprenadavtalet.

333 har röstat

333 personer förhandsröstade i presidentvalet när förhandsröstningen drog i gång på postkontoren i Brändö, Lumparland, Mariehamn och Vårdö i dag.

Polisens avgångsålder klubbad

Lagtinget beslöt slutgiltigt i dag att polisernas pensions- och avgångsålder höjs. Med rösterna 16-13 vann förslaget från landskapsregeringen.

Rosella fräschas upp

Flera nyheter är på gång på Viking Lines m/s Rosella som just nu ligger på dock i Tallinn.

Ömsen ångrar sig om markköp

Ålands ömsesidiga försäkringsbolag tackar nej till att köpa den mark på Lotsberget som man hade tänkt bygga bostadshus på.

Haatainen vill tidigarelägga språkundervisning

Tuula Haatainen intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell:
- Finland måste även i fortsättningen garantera Ålands demilitarisering och det är mycket bra att Finland har fredsöarna Åland. Det menar socialdemokraternas presidentkandidat Tuula Haatainen.

Odins turlista ändras i dag

Tekniska problem drabbade m/s Odin i förmiddags och det påverkar turlistan.

Välbesökta invånarmöten i Sund och Finström

Invånarmötena om kommunsammanslagning av Finström, Geta och Sund var relativt välbesökta då de hölls i Sund och Finström i går.

Poliserna träffade LR

I dag har landskapsregeringen och poliserna träffats för att diskutera pensionsfrågan.