Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 oktober, 2016 - 11:42Uppdaterad: fredag, 21 oktober, 2016 - 12:33
  • Det blir tingsrättens sak att avgöra en tvist mellan landskapsregeringen och två fd sjöanställda. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Tvist om sjöanställdas vikariat

Landskapsregeringen tillbakavisar anklagelserna från två tidigare anställda på landskapsfärjorna om att man försökt kringgå bestämmelserna om uppsägningsskydd.

 Det sker i ett skriftligt svaromål till tingsrätten. Det två tidigare anställda har stämt landskapet och begär ersättning för utebliven uppsägningstid. Landskapet menar att det funnits grundad anledning till tidsbundna avtal för de vikariat de anställda haft, och att de inte kunnat anses som fortlöpande. I ena fallet pågick vikariaten från maj 2009 till september 2014 med kortare uppehåll. Totalt har det ingåtts 18 separata tidsbundna avtal, enligt landskapsregeringen, medan den tidigare anställde menar att det är ett arbetsavtal som förlängts 27 gånger. I det andra fallet hävdar den tidigare anställde att arbetsavtalet förlängts 31 gånger åren 2013 till 2015 och avslutats felaktigt två gånger. Tingsrätten får nu avgöra de två fallen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »