Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 juni, 2022 - 14:19Uppdaterad: onsdag, 8 juni, 2022 - 14:21
  • En arkitektbyrå anser att Fastighetsverket har obetalda polishusfakturor. Arkivfoto.

Tvist om polishusfakturor

En arkitektbyrå har vänt sig till tingsrätten för att få landskapets Fastighetsverk att betala fyra fakturor.

Sammanlagt rör det sig om 12.642 euro som Fastighetsverket inte betalat. Arkitektbyrån anlitades av Fastighetsverket för att arkitektplanera nybyggnaden av polishuset i Mariehamn och renoveringen av de befintliga lokalerna.

I stämningen skriver arkitektbyrån att de obetalda fakturorna avser kontraktsenligt utförda arbeten med tilläggsleveranser och relationsritningar som fastighetsverket beställt. Fastighetsverket anser att fakturorna ingår i de kontraktsenliga arbetena som arkitektbyrån ska utföra.

- Vi ska naturligtvis gå igenom allting en gång till men jag har inga tvivel att vår projektledning gjort korrekt bedömning. Vi kan inte betala för sådant som ingår i ursprungligt anbud, skriver Fastighetsverkets vd Stefan Rumander i ett mejl till Ålands Radio.

Rumander skriver också att Fastighetsverket vid flera tillfällen beställt tilläggsarbeten av arkitektbyrån, vilka man har betalat för.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »