Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 januari, 2011 - 16:34Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Tvåårsregeln för att få<br>rubba fornminne tas bort

Tvåårsgränsen för att anhålla om att ett fornminne på den egna marken skall få rubbas, tas bort. Kulturminister Britt Lundberg, centern, kom med det löftet när lagtinget i dag debatterade det senaste bråket med markägare i Östra Saltvik. Debatten fördes i samband med ett spörsmål från delar av oppositionen, med Obunden samlings Danne Sundman som förste undertecknare. Han tyckte att landskapsregeringen dröjt alltför länge med att ta tag i frågan om registreringen av fornminnen, enligt den lag som redan funnits några år.- Det tar tid att höra alla markägare, frågan har inte alls gått i stå, försvarade sig Britt Lundberg.Hon aviserade att ett förslag till ändring av fornminneslagen kommer på lagtingets bord i vår.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »