Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 november, 2020 - 16:40Uppdaterad: måndag, 30 november, 2020 - 16:48
  • Nu vårdas två personer på Ålands centralsjukhus för covid 19. Foto Malin Henriksson

Två vårdas på sjukhus för covid-19

Två personer vårdas nu på sjukhus för covid 19. Det här framkom under landskapsregeringens presskonferens om coronaläget.

-Även om fallen blivit färre till antal här på Åland ökar antalet fall både öster och väster om oss. Att nu dessutom två vårdas på sjukhus är förhoppningsvis en påminnelse om att det är en allvarlig sjukdom vi har att göra med, sade landskapsläkare Knut Lönnroth på dagens pressinformation.

Han hoppas att alla har kraft att orka fortsätta att följa de rekommendationer och restriktioner som finns. Åland befinner sig fortsatt i det som kallas accelerationsfasen.

-Det är inte läge att slappna av ännu, sade Knut Lönnroth.

ÅHS chefläkare Olli-Pekka Lehtonen berättade att ÅHS nu ska starta arbetet med att planera hur en vaccinering på Åland ska gå till.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »