Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 maj, 2023 - 09:54Uppdaterad: fredag, 19 maj, 2023 - 12:45
  • Polisen utreder olyckorna som var på torsdagen. Arkivbild.

Två trafikolyckor på torsdagen

Under torsdagen inträffade två trafikolyckor, en i Finström och en i Jomala.

Olyckan i Godby, Finström, var en singelolycka och föraren fördes till sjukhuset. I Möckelö i Jomala krockade två bilar i rondellen. Den ena bilen var redan i rondellen när den andra bilen körde in i rondellen och det blev en kollision. Polisen utreder båda olyckorna. 

Utöver det har polisen tagit fast fem fortkörare och en person som körde bil påverkad av narkotika. I det senare fallet granskade polisen fordonet och hittade då narkotiska preparat i bilen, vilket i sin tur ledde till husrannsakan i den misstänktes bostad och även där hittades misstänkt narkotika. Personen fick körförbud och delgavs misstanke om narkotikabrott. 

Natten till onsdag fick polisen in en anmälan om en berusad person som låg på en väg i Jomala. Polisen for dit och det visade sig att den kraftigt berusade personen bodde i närheten. Personen ledsagades till bostaden där en annan inneboende tog över tillsynen.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »