Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 31 maj, 2021 - 11:33Uppdaterad: måndag, 31 maj, 2021 - 13:07

Två platser kan vara drabbade av fiskvirus

Nu har ytterligare en djurhållningsplats på Åland provtagits för att se om regnbågsforellerna i odlingen drabbats av det så kallade IHN-viruset, ett virus som drabbar laxfiskar men inte människor.

Det skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande. Ålands Radio berättade förra veckan att viruset kommit till Åland genom en leverans av sätt- och slaktfisk från Danmark. Fisken levererades till två djurhållningsplatser på Åland och smittan har konstaterats på den ena platsen. Nu har man tagit prov även från den andra platsen och de har skickats för analys. Livsmedelsverket uppmanar aktörer att än så länge undvika införsel av levande fiskodlingsfiskar från Danmark för att förhindra att IHN-viruset sprider sig.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »