Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 juni, 2020 - 16:54
  • Majoriteten av discgolfbanorna beräknas vara klara i juli. Foto: Felicia Bredenberg

Två nya discgolfbanor klara till midsommar

- Två nya discgolfbanor blir klara till midsommarafton och det är banorna i Seglinge och vid Soltuna i Geta, säger Mats Adamczak som är ordförande för Företagarna på Åland.

Att man tidigare gick ut med information om att att alla banor skulle vara klara till midsommar berodde på att man ville ha snabba beslut kring markfrågorna. Mats Adamczak säger att Mariehamns stads beslut om en utbyggnad av banan vid Badhusberget ska fattas den 29 juni. I Sottunga är det många vindfällen att ta hand om vilket innebär att den banan blir klar först under hösten. Det finns också lite oklarheter kring discgolfbanorna i Eckerö, Jomala och Lemland.

- Det officiella startdatumet för projektet Ålands Discgolf Island är den 25 juli och då räknar vi med att de flesta banorna ska vara klara, säger Mats Adamczak.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »