Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 16 januari, 2021 - 09:23Uppdaterad: lördag, 16 januari, 2021 - 09:23
  • Genrebild. Foto: ÅRTV

Två män döms för misshandel, olaga hot och ärekränkning

Två män döms av tingsrätten till böter för olaga hot och ärekränkning, respektive misshandel.
 

Den 30-årige mannen, som även varit målsägande i åtalet mot den andra mannen, har i juli i fjol vid en utesrvering i Mariehamn spottat på en ordningsvakt, riktat diverse skällsord mot denne och hotat med våld i samband med att han ombads att avlägsna sig från platsen.

Den andra mannen, som är 40, har under samma kväll bakifrån knuffat in både den förste mannen och en kvinna i en bil som stått parkerad längs med Nygatan så att de båda fallit till marken.
Mannen har efter det riktat sparkar mot dem och ryckt kvinnan i håret samt utdelat ett slag mot hennes huvud.

30-åringen döms till 40 dagsböter om sammanlagt 240 euro, samt att till staten ersätta brottsofferavgiften om 80 euro samt 66 euro i bevisningskostnader.

40-åringen döms till 40 dagsböter om sammanlagt 640 euro samt att till både 30-åringen och kvinnan erlägga 250 euro var för sveda och värk, att till staten ersätta bevisningskostnader om 29 euro samt kostnader för läkarintyg om sammanlagt 160 euro.
Domen har ännu inte vunnit laga kraft.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »