Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 oktober, 2022 - 13:45Uppdaterad: fredag, 7 oktober, 2022 - 14:08
  • Två män körde fordon med för hög alkoholhalt i blodet.

Två dömdes för grovt rattfylleri

Två män har av Ålands tingsrätt dömts till villkorligt fängelse och dagsböter för grovt rattfylleri.

Den ene mannen, som är i 60 års-åldern, körde en personbil längs nya Godbyvägen i juli i år med minst 1,93 promille alkohol i blodet. Han körde dessutom i 70 kilometer i timmen på 50-väg. Mannen medgav att han kört grovt rattfull och för fort och döms till tre månaders villkorligt fängelse och 50 dagsböter på totalt 3.600 euro.

Den andre mannen är i 70 års-åldern och körde en oregistrerad fyrhjuling i Lemland i april i år med minst 2,01 promille alkohol i blodet. Mannen tappade kontrollen över fyrhjulingen och döms även för äventyrande av trafiksäkerheten. Dessutom döms han för trafikförseelse eftersom han inte använde hjälm.

Mannen avstod från sin rätt till muntlig förhandling och samtyckte till att ärendet avgjorts genom skriftligt förfarande. Mannen döms till tre månaders villkorligt fängelse och 60 dagsböter på totalt 360 euro.

Båda männen ska även betala brottsofferavgift på 80 euro. Domarna har ännu inte vunnit laga kraft.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »