Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 augusti, 2024 - 22:26Uppdaterad: fredag, 2 augusti, 2024 - 22:39
  • Många enheter fick rycka ut på fredagskvällen: Västra Saltvik, Östra Saltvik, Sund, Räddningsverket, Geta och Finström.

Två bränder och en trafikolycka: ”Det var ganska mycket på samma gång”

På fredagskvällen brann en stuga ned till grunden i Geta, det brann i en gäststuga i Sund och en trafikolycka ägde rum i Saltvik.

– Det var ganska mycket på samma gång. Det är sällan vi har tre händelser pågående i princip samtidigt, konstaterar räddningsledare Thomas Mattsson.

Branden i Geta ägde rum på en holme väster om Dånö. Mattsson berättar att de fick in ett larm om observationer av en rökpelare. När brandkåren anlände till platsen var stugan i princip nedbrunnen. Släckningsarbetet fokuserades därför på att säkra upp så att byggnadsbranden inte skulle utvecklas till en markbrand. Det fanns inga personer på holmen.

– Stugan är totalförstörd, säger Mattsson.

För branden Sund och trafikolyckan i Saltvik var Krister Koskinen räddningsledare, i och med de många larmen, men Mattsson kan ändå ge grundläggande information om de båda uppdragen.

Det var i en gäststuga på en gård där det brann, i taket runt skorstenen.

– Man har sågat upp taket och branden är släckt nu, säger han.

Trafikolyckan i Saltvik var en påkörningsolycka. De inblandade personerna kontrollerades på platsen men ingen behövde sjukhusvård.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »