Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 mars, 2023 - 16:53Uppdaterad: fredag, 17 mars, 2023 - 17:21
  • Turkiet är redo att släppa in Finland i Nato. Arkivbild.

Turkiet redo att inleda ratificeringsprocessen för Finlands Natoansökan

På fredagseftermiddagen meddelade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan att ratificeringsprocessen för Finlands Natoansökan nu inleds i det turkiska parlamentet.

President Erdoğan sa att ratificeringsprocessen nu inleds i det turkiska parlamentet, och att han hoppas på att ratificeringen av det finländska medlemskapet kan ske före valet i maj skriver Svenska Yle.

Enligt Erdoğan fortsätter Turkiet diskussionerna med Sverige om terrorismrelaterade frågor. Han anser att Sverige inte bekämpar terrorismen tillräckligt. Sveriges Natomedlemskap är enligt honom direkt beroende av de åtgärder som vidtas.

Ungern är det andra Natolandet som inte ännu ratificerat Finlands och Sveriges ansökningar. President Viktor Orbán har sagt att landets parlament ska behandla ansökningarna före utgången av mars.

På fredagen bekräftade Orbáns parti Fidezs att det ungerska parlamentet kommer att rösta om att ratificera Finlands Natomedlemskap den 27 mars.

Partiet har också meddelat att beslutet om att ratificera Sveriges Natomedlemskap skjuts upp. Det har inte getts någon tidtabell för en eventuell omröstning om det svenska medlemskapet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »