Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 juli, 2020 - 09:11Uppdaterad: tisdag, 7 juli, 2020 - 11:15

Turistsäsongen förbättras av kryssningsresenärer

I lördags låg två kryssningsfärjor i Mariehamn hela dagen. Det är något många företagare i staden gläder sig åt.

- Här på Cafe Julius var lördagen riktigt bra med alla kryssningsresenärer. Det här kan ju bli vår räddning om det är så här bra med varje kryssningsbåt, säger Niklas Fogner.

Baltic Queen kommer med resenärer från Tallinn till Mariehamn de återstående två lördagarna i juli och Gabriella kommer med resenärer från Helsingfors på tisdagar, torsdagar och lördagar fram till den nionde augusti.

City Mariehamn för statistik på hur många som rör sig i stadens centrum. Tidigare under våren var det 50 procent färre än samma period året innan. Den senaste veckan är det bara 23 procent färre besökare i centrum jämfört med samma period året innan.

- Många har under våren knutit näven i fickan och sagt att det här ska vi ta oss igenom och så kommer kryssningsfartygen, vilket är oerhört kul att både Viking Line och Tallink/Silja satsar på det här och ligger i hamn en hel dag säger City Mariehamns centrumledare Dan Ferna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »