Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 april, 2020 - 15:35Uppdaterad: tisdag, 14 april, 2020 - 17:24
  • Turistsäongen 2020 kommer inte att se ut som tidigare säsonger. Foto Owe Sjöblom.

Turistsäsongen 2020 i farozonen

Turistsäsongen förväntas bli lidande av coronakrisen.

Enligt Anders Ekström på Ålands näringsliv talas det bland turistföretagare om det är värt att hålla verksamheten öppen.

- Det är kanske mest löst prat, men så låter det bland några av dem jag har pratat med. Vi ska nog inte räkna med den sortens tillgänglighet och öppettider vi har under en vanlig turistsäsong, säger Anders Ekström. Men att gränsen mot fastlandet förblir öppen innebär ändå enligt Niko Micklin, försäljnings- och projektledare på Visit Åland, att man har möjligheten att marknadsföra sig kraftigare österut.

- Vi har flera marknadsföringskampanjer färdiga och redo att användas och att i större grad rikta oss mot fastlandet är absolut ett alternativ. Det är svårt att säga något säkert om den här sommaren, men till nästa sommar tror jag vi kan ha en riktigt bra turistsäsong. Man har suttit isolerad och vill komma bort, men kanske mest ta det lugnt, och då är Åland både tillräckligt tryggt och annorlunda för många i Finland och Sverige för att vara ett attraktivt resmål, säger Niko Micklin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »