Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 juni, 2024 - 06:14Uppdaterad: onsdag, 5 juni, 2024 - 12:37

Turistföretagarna vill förlänga turistsäsongen – men flera utmaningar finns

Det finns en vilja att förlänga turistsäsongen bland företagarna på Åland, men det finns flera utmaningar som lönsamhet, rekrytering av personal och att marknadsföringen är fokuserad på högsäsongen.

Det visar en undersökning där företag inom turismsektorn ger sin syn på de möjligheter och utmaningar som finns kring en säsongsförlängning.

Undersökningen är gjord inom ramen för EU-projektet Light in the dark, där målet är att skapa nya naturbaserade tjänstekoncept. Monika Birkle som är projektledare för Light in the dark vid Högskolan på Åland säger att 20 procent av de åländska turistföretagen är beredda att utöka sia öppettider i april och oktober och att det finns en vilja att skapa nya upplevelser och koncept, vilket man ska jobba vidare med inom ramen för projektet.

Yrkeshögskolan Novia i Åbo har huvudansvaret för Light in the dark som har partners i Finland, Åland, Sverige, Estland, Lettland, och Litauen.
Högskolan på Åland ansvarar för undersökningen till turistföretagarna. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »