Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 januari, 2019 - 12:14Uppdaterad: tisdag, 8 januari, 2019 - 15:06
  • Åtgången på motorsågar och hjälmar är hög efter stormen. Foto: JR.

Tunt om hjälmar och motorsågar i butikerna

Det börjar bli tunt om hjälmar och motorsågar på butikshyllorna. Annan skyddsutrustning och tillbehör börjar det också bli brist på. Det är den övergripande slutsatsen då Ålands Radio har pratat med Ab Lantbruk, Mattssons i Godby, Byggvaruhuset och DAX.

- Hjälmar är det uruselt med för tillfället men vi har beställt in nytt och det kommer från höger och vänster varje dag, säger Andreas Kanborg, vd på DAX.

Pontus Danielsson, som är butikschef på Byggvaruhuset, säger att åtgången på skyddsutrustning, tillbehör och motorsågar har varit mycket, mycket högre än normalt. Sverker Jansson, butikschef på Mattssons, är inne på samma linje och säger att man hade slut på batterier i helgen.

Butikerna har blivit tvugna att beställa in mer men man har inte märkt att leverantörerna skulle ha brist på hjälmar och motorsågar. Det verkar också finnas en förståelse hos leverantörerna som gör att leveranstiderna till Åland är kortare än normalt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »