Publicerad: måndag, 12 november, 2018 - 06:48Uppdaterad: måndag, 12 november, 2018 - 07:20
  • Obunden samlings partiledare Bert Häggblom. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Tunnel, skrotbilspremie och turism i Ob-motioner

Avbryt den nu aktuella upphandlingen av färjetrafik mellan Svinö och Mellanholm och gör en ny upphandling där även tunnelalternativ till Föglö inkluderas. Det föreslår Obunden samling i en av sina budgetmotioner.

Andra förslag som de obundna för fram i budgetmotionerna är till exempel att landskapsregeringen borde avsätta 100.000 euro för att införa en skrotbilspremie under 2019, en miljon för att ersätta alla som drabbats av spel som inte uppfyller de krav som kan ställas om ansvarsfullt spelande via Paf, och 4 miljoner för att återställa landskapsandelarna till kommunerna. Ett annat förslag är att revidera Turismstrategidokumentet för Åland 2012-2022 så att det blir mer aktuellt.

En ändring i landskapslagen om bostadsproduktion föreslås också och den går ut på att enskilda bolag och kommuner ska ha möjlighet att betala bort landskapslån i förtid i utbyte mot att slippa sanktioner. Obunden samling tror att det kunde ge landskapet 30 miljoner euro mer i intäkter nästa år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »