Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 december, 2019 - 15:31Uppdaterad: onsdag, 11 december, 2019 - 13:20

Tunnel och ändrad kommunreform i regeringsprogrammet

Upphandlingen av elhybridfärjan avbryts och kortruttsprojektet för västra Föglö avbryts till förmån för en tunnel. Nu går landskapsregeringen ut med att man vill bygga en tunnel, inte bara utreda. Och Töftöfärjan ska ersättas med en bro till Vårdö.

Det är en del av regeringen Thörnroos handlingsprogram med namnet Tillsammans för Åland. Kommunreformlagen rivs upp och sammanslagningarna blir frivilliga, men uppmuntran i form av pengar ska snabba på processen. Åland ska få en klimatlag och bli fossilfritt. Skärgårdens akuta sjuktransporter ska förbättras och man ska se på möjligheten att ersätta de fiskare som drabbats av torskfiskeförbudet. Den nyligen presenterade tillväxt- och hållbarhetsfonden slopas och pengarna fördelas i budgeten istället. Däremot ska man göra upp en plan för användningen av Pafmedel i framtiden. Man begränsar användandet av visstidsförordnanden, något som är vanligt vid exempelvis ÅHS. Följ vår direktsändning av presentationen just nu i radion 91,3 Mhz och i webb-tv på vår hemsida www.alandsradio.ax.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »