Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 oktober, 2017 - 11:03Uppdaterad: fredag, 27 oktober, 2017 - 16:18
  • Bråk uppstod i Statens ämbetshus i dag i samband med rättegången gällande narkotikaaffärer som pågår där. Ambulans kallades till platsen. Foto: Tomas Tornefjell.
  • Väntrummet utanför rättegångssalarna är litet och det var här som bråk uppstod i dag. Foto: Malin Lundberg.

Tumult utbröt i tingsrätten

Tumult utbröt i statens ämbetshus i dag i samband med den omfattande knarkrättegång som pågår där. Rättegången fick avbrytas och återupptas den 10 november.

Enligt Ålands radios utsände uppstod någon form av slagsmål utanför rättssalen under en paus i förhandlingarna. Polisen utreder nu händelsen och flera personer är misstänkta för misshandel. En person greps i samband med bråket och en fördes till akuten för kontroll av sina skador.

Guy Björkqvist, som är försvarare åt en av de åtalade, hamnade mitt i slagsmålet. Efter bråket var det många som reagerade på att åtalade samt vittnen, målsägande och övriga ska vistas i samma trånga väntrum vid en rättegång.

I den här rättegången, som pågått hela veckan, står 14 personer åtalade. Flera är åtalade för grovt narkotikabrott. I målet ingår också ett flertal personer som är åtalade för våldsbrott som misshandel, olaga hot och andra brott, som enligt åtalet har samband med narkotikaförsäljningen. Rättegången skulle egentligen ha avslutats i dag men i och med bråket fick den avbrytas. Förhandlingarna återupptas den 10 november.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »