Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 november, 2019 - 13:32Uppdaterad: torsdag, 7 november, 2019 - 13:33
  • Tullen beklagar att man råkade publicera ett foto där det gick att identifiera vilket företag det rörde sig om i den omfattande härvan som berör tullklarering av varor. Foto Tullen.

Tullen beklagar publicering av bild

Tullen beklagar nu att man publicerade ett foto där det gick att identifiera att det var Åland Post som var det företag som den stora utredningen som förra veckan gick till åtal handlade om.

 Den fjärde november meddelade tullen att förundersökningen blivit klar i ett fall där ett finländskt företag är misstänkt i samband med en brottshelhet som berör tullklarering av varor. I samband med det skickades tre fotografier till medier, och på ett av dem framgår uppgifter om företaget som är föremål för förundersökningen. Bilden användes även inom tullens egen kommunikation.

I ett pressmeddelande skriver tullen att det i fallet i fråga har skett ett fel vid granskningen av bilderna som skulle skickas till medier.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »