Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 december, 2012 - 14:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Tufft arbete för hyttstädare

Hyttvärdinnor på Tallink Siljas fartyg Silja Europa slår larm om sin arbetssituation. I senaste numret av tidningen Sjömannen berättar de om mycket hårda arbetskrav, otroligt nedsmutsade hytter och tid som inte räcker till för att städa hytterna. På Viking Line känner man delvis igen situationen, men hotellchef Ville Hård som ansvarar för bland annat städningen av fartygen, betonar att med tanke på hur många som reser med fartygen sköter sig ändå de allra flesta passagerare relativt bra. -Vissa ungdomsgäng eller sådana som vill festa kan stöka till det, men vi vet ganska bra vilken typ av gäster som reser och försöker förbereda oss på sådana situationer på förhand, säger Ville Hård. Företagen SOL och Reneriet tar hand om stora delar av hyttstädningen under hamntiderna, men det finns även hyttvärdinnor ombord på fartygen. -Att städa är ett hårt jobb för vem som helst, och vi har även utökat övervakningen av hyttkorridorer, vilket också kan underlätta för städarna, säger Ville Hård.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »