Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 september, 2023 - 22:00Uppdaterad: tisdag, 5 september, 2023 - 22:00

Tuff terminsstart på fritidshemmet Kråkan i Mariehamn – fyra personer har slutat sedan augusti

Fritidshemmet Kråkan i Mariehamn har haft en tuff start på skolåret. Fyra personer ur personalen på sju har valt att sluta sedan terminen inleddes i augusti.

Rekordmånga nya ettor och begränsade utrymmen i början av skolåret, samt liten tid för inskolning har fått åtminstone en av de sju anställda att säga upp sig redan två veckor in i terminen. En person har fått ett nytt jobb och en person har fått en studieplats på kort varsel. Den fjärde av dem som skulle jobba på fritidshemmet dök aldrig upp. 

Rektor för Övernäs skola, som Kråkan sorterar under, Anders Eriksson bedyrar ändå att det finns vikarier och att läget på Kråkan redan har lugnat sig, även om man gärna skulle se kontinuitet i personalen. 
- Det är alltid fokus på att barnen har en trygg och bra tillvaro och vi har en plan för hur vi skall nyttja utrymmena, säger Eriksson. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »