Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 december, 2019 - 16:56Uppdaterad: tisdag, 3 december, 2019 - 17:17

Tryck från fältet bakom regeringens fall

Tryck från fältet och dalande gallupar. Det säger Antonia Berg, politisk reporter på MTV3 i Finland att är orsaken bakom finska centerpartiets agerande idag i regeringskrisen som ledde till att statsminister Antti Rinne avgick.

-Många är missnöjda med att centern överhuvudtaget gick med i regeringen och så har inte regeringen ännu lyckats få så många arbetsplatser till stånd som varit målet för regeringen. Centern gjorde nog en helhetsbedömning och försöker förbättra sitt eget understöd, säger Antonia Berg.

Berg tror inte på spekulationerna kring att man kan dra paralleller från dagens händelser till socialdemokraternas agerande vid centerpartisten Anneli Jäätenmäkis avgång från statsministerposten 2003. Det är inte heller sannolikt att spekulationen kring att Samlingspartiet varit med i kulisserna i dagens händelser stämmer, säger Berg.
- Det är nog mera det att centerns riksdagsledamöter får höra ganska mycket missnöje från fältet hela tiden, säger Antonia Berg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »