Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 december, 2021 - 16:04Uppdaterad: fredag, 17 december, 2021 - 17:33

"Troligtvis inga beslut om restriktioner innan nästa vecka"

-Det förs diskussioner om ytterligare inreserestriktioner till Finland, till exempel att åter börja med inre gränskontroller, men det lär inte bli aktuellt med några nya beslut innan nästa vecka.
 

Det säger riksdagsledamot Mats Löfström om riksregeringens beslut att införa strängare inreserestriktioner för resande till Finland.

Beslutet som gäller från den 21 december till den 16 januari nästa år innebär att resenärer som fått en full vaccinationsserie, som kommer från länder utanför EU och Schengenområdet även måste uppvisa ett negativt covid-19-test, som får vara högst 48 timmar gammalt.

Familje- och omsorgsminister Krista Kiuru har gett uttryck för att det är sannolikt att Sverige också tas med i den här gruppen, vilket blir problematiskt för Åland och vid Finlands gräns mot norra Sverige.

-Det har inte fattats några beslut om inresor från Sverige, däremot har man diskuterat Danmark, Norge och Storbritannien, säger Mats Löfström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »