Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 februari, 2011 - 08:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Troligen ingen ersättning<br>för försenat fibernätbygge

-Väståboland ska inte betala för tvisten om skärgårdsnäten i Brändö och Kumlinge. Det är stadsdirektör Folke Öhmans förslag till stadsstyrelsen i Väståboland med anledning av en vädjan från de åländska kommunerna om ekonomisk hjälp till åbolandsägda Skärgårdsnäten AB. Andelslaget Brändö-Kumlinge fiber har stämt bolaget på 300.000 euro i ersättning för att man anser att bolaget inte skött utbyggnaden av bredband enligt överenskommelse. Brändö och Kumlinge kommuner, som garanterat andelslagets banklån, riskerar nu att bli de som betalar. Enligt uppgifter i Åbo Underrättelser anser Folke Öhman att Väståboland inte kan gå in med pengar till sitt bolag för att det ska klara av en förlikning med åländska kommuner.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »