Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 november, 2010 - 13:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Trögt för golfbana på Stornäset

Det går trögt med planeringen av en eventuell golfbana på Stornäset. Det hela hänger på att ett specifikt område ska kunna pekas ut som lämpligt för just en golfbana. Men den svenske arkitekten Tommy Nordström, som landskapsregeringen anlitade för att se vilket område som skulle räcka till och vara lämpligt, valde att efter ett tag inte gå vidare med frågan. Orsaken var att han ansåg att det fanns för stora restriktioner på området och att det kunde bli problem med tillstånd eftersom det var för stora naturskyddsvärden att kriga mot. Landskapsregeringen har nu kontaktat en annan arkitekt som ska ge sin syn på området men enligt landskapets näringschef Linnéa Johansson blir det aktuellt först på våren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »