Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 oktober, 2020 - 12:57Uppdaterad: tisdag, 20 oktober, 2020 - 15:50
  • Mirjam Schauman. Foto: Joakim Solborg.

Tredje terminen för småbarnspedagoger

Tredje terminen av den kompletterande utbildningen för lärare inom småbarnspedagogik vid Öppna högskolan har startat.

Utbildningen sker i samarbete med Åbo akademi och avsikten är att täcka upp behovet av utbildad personal inom barnomsorgen. Planerare Mirjam Schauman berättar att man har ett trettiotal deltagare som läser antingen alla kurser eller några av dem.

-Eftersom det inte är en fullständig utbildning var tanken att man hade en annan utbildning, till exempel barnskötare, i botten och få till godo en del av de här studierna, säger hon.

Cirka 100 av 180 studieveckor erbjuds vid Öppna högskolan. På grund av corona har en del av kurserna skett på distans, vilket också gett intresserade från andra delar av landet möjlighet att delta i enstaka kurser. De som vill slutföra hela utbildningen kan söka in till Åbo akademi i Vasa och bli antagna som studerande. Det är först i det skedet de har möjlighet att fullfölja utbildningen och bli kandidater i pedagogik, säger Mirjam Schauman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »