Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 mars, 2023 - 15:15Uppdaterad: onsdag, 8 mars, 2023 - 17:17

Tre dagar lång rättegång behandlar bland annat olaga hot och försök till grov misshandel

I dag, onsdag, hölls den första av tre rättegångsdagar i Ålands tingsrätt, i ett ärende som innefattar bland annat försök till grov misshandel, olaga hot och straffbart bruk av narkotika.

På grund av sjukdom kunde dagens rättegång behandla endast sex av åtalspunkterna för en av de fem åtalade. Den åtalade mannen deltog i rättegången via videolänk.

Mannen är åtalad för våldsamt motstånd mot tjänsteman – något han bestrider. Han är också åtalad för bland annat straffbart bruk av narkotika, skadegörelse och olaga hot. Åtalspunkten våldsamt motstånd mot tjänsteman härrör sig från en händelse i Mariehamn i juli 2021 då mannen enligt åklagaren i samband med ett gripande var hotfull mot polisen. Åtalspunkten olaga hot rör en händelse i mars förra året då mannen enligt åklagaren hotat en kvinna med kniv inne i en bil. I bilen hittades även narkotika. I samband med händelsen har mannen enligt åklagaren utfört skadegörelse mot två olika fastigheter i Mariehamn.

Rättegången fortsätter under torsdagen och fredagen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »