Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 januari, 2021 - 09:11Uppdaterad: onsdag, 20 januari, 2021 - 12:06

Tre åtalas för narkotikabrott, trafikbrott och grov stöld

Tre män i tjugo-årsåldern står åtalade i tingsrätten för sammanlagt elva åtalspunkter som främst rör narkotikabrott och rattfylleri, men även ett fall av grov stöld.

De tre männen har sedan tidigare känt varandra och brukat samt överlåtit narkotika sins emellan.
I början av december i fjol har två av männen i samråd beslutat att stjäla diverse objekt från den tredjes familjebostad. I samband med det har de gett den tredje mannen narkotika och visat en kniv de haft med sig, varför stölden betraktas som grov. Bland den stulna egendomen har funnits elektronik, instrument, verktyg, motionsredskap och livsmedel, och totalt har värdet på egendomen överstigit 18.000 euro. Det mesta har senare påträffats, men föremål till ett värde av över 900 euro saknas ännu.

I samband med stölden har en av männen försökt stjäla en personbil från en gård i Jomala, men övergav försöket då ägaren upptäckte och konfronterade honom.
De två männen häktades snart efter brottet av polisen, och den ene mannen åtalas också för fångrymning för att efter häktningen ha försökt springa ifrån polisen då de transporterade honom ifrån häktningsförhandlingen.

Tingsrätten yrkar på att de två männen, som är tidigare straffade, ska dömas till tio respektive tolv månaders ovillkorligt fängelse, medan den tredje mannen ska dömas till tio dagsböter för straffbart bruk av narkotika i samband med stölden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »