Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 juni, 2018 - 18:22Uppdaterad: måndag, 4 juni, 2018 - 18:23
  • Stadens personalchef Sari Hautamäki säger att resultatet från medarbetarundersökningen till stora delar är positivt, men att det finns saker att förbättra. Foto :Jessica Shanthi-Säll

Trakasserier av stadsanställda förekommer

Åtta procent av stadens anställda upplever någon form av trakasserier på sin arbetsplats och av dessa kommer en stor del från externt håll. Det visar en färsk medarbetarundersökning som Mariehamns stad låtit göra.

-Det kan handla om trakasserier från föräldrar eller anhöriga, säger stadens personalchef Sari Hautamäki.

Staden får ett skolvitsord på 8- och Hautamäki beskriver överlag resultatet som positivt.

-Särskilt glädjande är att många medarbetare tycker att arbetet känns meningsfullt, att man lär sig nytt och utvecklas i sitt dagliga arbete, att den närmaste chefen ger förutsättningar att ta ansvar och att man vet vad som förväntas i arbetet.

Hon säger att konstruktiv återkoppling, informationen på arbetsplatsen samt möjligheten att påverka sin arbetssituation är något som kan förbättras.

Svarsandelen var 75 procent.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »