• Skarven ersätts av Knipan fram till den 13 november. Foto Ulf Weman
Publicerad: tisdag, 5 november, 2019 - 13:07, uppdaterad: tisdag, 5 november, 2019 - 14:14

Trafikstörning på Föglölinjen

M/s Skarven ersätts av m/s Knipan t.o.m. tisdag 12 november 2019. Det här meddelar landskapets infrastrukturavdelning.

Resenärer på Föglölinjen rekommenderas att lämna bilen och istället använda kollektivtrafiken. M/s Skarven är ur trafik till onsdag morgon den 13 november för dockning. Dockningen drar ut på tiden p.g.a. varvets arbeten med andra fartyg. I ett pressmeddelande skriver man att bilköer kommer att uppstå och att alla fordon inte kommer att rymmas med på turerna. Störningarna beräknas vara som störst mitt på dagen. Buss från Svinö kombinerar med Föglölinjen 6 ggr per vardag till Mariehamn.

Söndagen den 10 november kör M/S Knipan extra avgångar kl 13:55 från Degerby, kl 14:30 från Svinö, kl 19:50 från Degerby och kl 20:25 från Svinö.

 

Fler Nyheter

Polisen ryckte ut till sälkut

Under måndagen utförde polisen trafikövervakning i flera kommuner i landskapet, tre förare till personbilar fick böter för att ha kört obesiktade fordon.

Taxinäringen har tappat 80 procent av körningarna

Dan Nylund och Rino Häuselmann:
Coronapandemin slår hårt mot taxiverksamheten. Det berättar Dan Nylund vice ordförande i Mariehamns åkeriförening.

Oro för våld i nära relationer

Vivan Nikula:
Det har kommit fram bland både europeiska och nordiska länders medier att våld i nära relationer har ökat i hög grad överallt.

Ännu oklart med passagerartrafik västerut

Lantrådet Veronica Thörnroos informerade att trafiksituationen västerut fortfarande inte är löst under måndagens presskonferens.

Nordlund blir ordinarie räddningschef

Karl Nordlund, som en längre tid varit räddningsverkets tf räddningschef, får en ordinarie tjänst från och med den första maj.

LR kontaktades om mordundersökning

En italiensk advokatbyrå vill att landskapsregeringen ska vidta åtgärder så att Ålands polismyndighet ska fortsätta undersökningen av vad de anser vara ett mord.

Fängelse för smuggling och olovlig inresa

Nyhetsnotisen i ljudformat:
En man dömdes av Tingsrätten till ett års och fem månaders fängelse för sex åtalspunkter, inkluive narkotikabrott, läkemedelsbrott och smuggling.

Presskonferens, måndag 6/4

Måndagens presskonferens i sin helhet:
Landskapsregeringens presskonferens om coronaläget sändes direkt i Ålandskanalen under måndagen.

Kurspaket för extrapersonal inom vård och omsorg

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Högskolan på Åland erbjuder kostnadsfria och nätbaserade utbildningar, säger Erika Boman, överlärare- och programansvarig för utbildningsprogrammet för vård på Högskolan på Åland.