• Skarven ersätts av Knipan fram till den 13 november. Foto Ulf Weman
Publicerad: tisdag, 5 november, 2019 - 13:07, uppdaterad: tisdag, 5 november, 2019 - 14:14

Trafikstörning på Föglölinjen

M/s Skarven ersätts av m/s Knipan t.o.m. tisdag 12 november 2019. Det här meddelar landskapets infrastrukturavdelning.

Resenärer på Föglölinjen rekommenderas att lämna bilen och istället använda kollektivtrafiken. M/s Skarven är ur trafik till onsdag morgon den 13 november för dockning. Dockningen drar ut på tiden p.g.a. varvets arbeten med andra fartyg. I ett pressmeddelande skriver man att bilköer kommer att uppstå och att alla fordon inte kommer att rymmas med på turerna. Störningarna beräknas vara som störst mitt på dagen. Buss från Svinö kombinerar med Föglölinjen 6 ggr per vardag till Mariehamn.

Söndagen den 10 november kör M/S Knipan extra avgångar kl 13:55 från Degerby, kl 14:30 från Svinö, kl 19:50 från Degerby och kl 20:25 från Svinö.

 

Fler Nyheter

Polisen söker vittnen till farlig trafikincident

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Polisen söker vittnen gällande grovt äventyrande av trafiksäkerheten på Lemlandsvägen i Knutsboda vid 23-tiden på kvällen.

Villkorligt fängelse för grov stöld

Nyhetsnotisen i ljudformat:
En 39-årig man har av tingsrätten dömts till sex månaders villkorligt fängelse för grov stöld, skadegörelse och besittningsintrång.

Häggblom invald i regionkommittén

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Lagtingsledamot Bert Häggblom(Ob) har blivit utsedd till Ålands ordinrie ledamot i Regionkommittén inom EU.

Lindvall ny assistent till Löfström

Mats Löfström:
Emma Lindvall blir ny riksdagsassistent för riksdagsledamot Mats Löfström. Lindvall är hemma från Saltvik och studerar för tillfället handelsrätt vid Svenska Handelshögskolan i Helsingfors.

Praxis styr hur lagtinget hanterar fullmakter

Susanne Eriksson och Conny Nyholm:
Det är praxis, det vill säga hur man brukar göra, som styr hur lagtinget beviljar eller inte beviljar fullmakter till regeringen.

Snöbristen sparar pengar för kommunerna

Dan Vik och Stefan Nordas:
Den snöfattiga vintern sparar pengar för kommunerna.

Många vill bli klubbdirektör

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Hittills har 13 personer sökt tjänsten som ny klubbdirektör för Ålands golfklubb efter Åsa Nordström. Ansökningstiden går ut vid midnatt i dag.

Barnet oskadat efter olycka

Barnet som satt i barnvagn i går då en bil körde på den i centrum av Mariehamn är oskadat, det uppger man från ÅHS akuten.

Färre tog flyget förra året

Flygplatschef Tanja Sabel
Antalet passagerare som åkte till och från Mariehamns flygplats minskade med 5,6 procent under förra året jämfört med 2018.