Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 januari, 2011 - 15:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Trafikministern efterlyser skoterlag

Trafikminister Veronica Thörnroos anser att den senaste tidens händelser med buskörning med snöskotrar i skidspåren visar att det behövs en lag om snöskotertrafik på Åland. Det är inte okej att till exempel en person utan körkort får köra ett fordon som kan nå upp till 200 kilometer i timmen, säger Veronica Thörnroos. Det finns ännu ingen lagstiftning som reglerar snöskotertrafiken på Åland, däremot finns det en lag i riket som kräver registrering av alla skotrar. Det kan finnas upp till 600 snöskotrar på Åland, tror Veronica Thörnroos. Antalet snöskotrar har stigit kraftigt de senaste vintrarna, till följd av den rikliga snön. Från att tidigare ha varit vanligast i skärgården och på landsbygden, är det numera också vanligt med snöskotrar i och kring Mariehamn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »