Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 juni, 2024 - 14:23Uppdaterad: måndag, 10 juni, 2024 - 15:17

Trafiken har sysselsatt polisen

Under de senaste dagarna har flera trafikolyckor och andra händelser i trafiken gjort att polisen har haft en hel del att göra. 

På fredagsmorgonen kolliderade en paketbil och en cykel där föraren av paketbilen misstänks för äventyrande av säkerheten. Senare samma dag körde en bil in i en annan bil som hade stannat. Även den föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten eftersom avståndet inte var tillräckligt till fordonet framför. 

På kvällen i fredags körde en mopedist av vägen i Jomala och misstänks för att inte ha haft situationsanpassad hastighet. 

Natten till lördag upptäckte polisen två förare som körde för fort, dessa fick böter. Och på lördagskvällen hade polisen trafikkontroll på Getavägen i Finström där en förare av en personbil inte stannade efter polisens stopptecken utan accelererade bort från platsen i hög hastighet. Polisen fick kort därefter tag på föraren som saknade körrätt och misstänks förutom för olovlig körning också för grovt äventyrande av trafiksäkerheten samt tredska mot polis. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »