Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 mars, 2020 - 15:16Uppdaterad: fredag, 20 mars, 2020 - 16:09
  • Riksdagsledamot Mats Löfström. Arkivfoto: Bengt Hannus.

Trafiken till Åland säkras

- För statens del är det fundamentalt att trafiken mellan Finland och Sverige hålls igång och detta innefattar även Åland, säger riksdagsledamot Mats Löfström till Ålands Radio.

Man tittar just nu från statens sida på hur man ska garantera trafiken, det är försörjningsberedskapscentralen som har det ansvaret och i ett första steg kan trafiken upphandlas men andra åtgärder kan också vidtas gällande de finskflaggade fartygen, berättar Löfström.

- Alla fartyg behöver säkerligen inte angöra Åland varje dag eller varje natt men något av fartygen behöver göra det för att säkerställa att vi har trafik av gods och persontrafik för de ålänningar som återvänder till Åland från olika delar av världen under undantagstillståndet, säger Mats Löfström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »